ABD'de eyaletler arası karantina dönemi
ABD'de korona salgınının ilk günlerinde en çok can kaybına sahne olan New York, New Jersey ve Connecticut eyaletleri, yeni vakaların arttığı sekiz güney eyaletinden ziyaretçilere karantina kuralı getirdi. New Jersey Valisi Phil Murphy, vatandaşlarını yeni
ABD'deki korona virüsü vakalarında ciddi artış gözlenirken, eyaletler arası karantina dönemi başladı. İlk aşamada en fazla can kaybına sahne olup salgını kontrol altına alan üç eyalet, yeni vaka sayılarının giderek arttığı sekiz güney eyaletinden gelenlere 14 gün karantina kuralı getirdi. Kurala uymayanlara para cezası kesilecek.
Ülkede ‘üç eyalet bölgesi (tri-state area)' olarak bilinen New York, New Jersey ve Connecticut eyaletinin yöneticileri, yeterli önlem alınmaması nedeniyle vaka sayılarındaki artış hızının düşmediği sekiz güney eyaletinden gelenlerin karantinaya girmesini istiyor. Karantinaya tabi tutulacak eyaletler şöyle: Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, North Carolina, South Carolina, Texas ve Utah.
1000 DOLAR PARA CEZASI
New York Valisi Andrew Cuomo, üç eyalette oturma izni bulunan ve geri dönen kişilerin de karantinaya girmesi gerektiğini söyledi. Cuomo, karara uymayanlara ilk olarak 1000 dolar ceza kesileceğini, tekrar eden ihlaller için cezanın 5 bin dolara yükseltileceğini açıkladı. New York Valisi, vaka sayılarına göre listedeki eyaletlerin sayısının azalabileceğini veya artabileceğini ekledi.
New Jersey Valisi Phil Murphy ise “Akıllıca olan tavır bu. Bu üç eyalette insanlarımız ölü ölüp dirildi ve son istediğimiz şey, onları bir kez daha aynı şeye maruz bırakmak” diye konuştu.
ABD'de geçtiğimiz hafta toplam korona virüsü vakalarının sayısı dörtte bir oranında artarken, bu artışım yarısından fazlası sadece 10 eyalette kaydedildi. Artış görülen eyaletlerin başında Kaliforniya, Arizona, Teksas ve Florida geliyor. Güney Carolina, Utah, Mississippi ve Louisiana'da da yeni vakalar görülürken, eyalet valilikleri yeniden sokağa çıkma yasakları getirilebileceği konusunda halkı uyardı. (DIŞ HABERLER)
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.