Hakkari ve ilçelerinde İŞ-KUR 60 kişi alacak

Hakkari ve ilçelerinde İŞ-KUR 60 kişi alacak

Gençlik ve Spor Müdürlüğü için Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Hakkari ve ilçelerinde 60 Temizlik personeli ve bakım onarım personeli alacağını duyurdu.

A+A-

Hakkari'de de Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri toplam 60 kişi alınacağını duyurdu.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve bağlı İlçe Müdürlükleri ile uygulanmak üzere toplam 60(Altmış) kişiye yönelik düzenlenecek İşgücü Uyum Programı (İUP) için katılımcı başvuruları 20/09/2024-24/09/2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yapılan açıklamada başvuru şartları şu şekilde:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Müdürlüğe bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

g) Öncelikle başvuran hane geliri sıfır olanlar arasından noter kurası çekilecektir. Yeteri kadar müracaat olmadığı takdirde başvuru tarihindeki AKS’ye göre aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının iki (2) katını aşmayanlar noter kurasına dâhil edileceklerdir.  

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak,

j ) Terör örgütlerine veya Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisak yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz. Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.

k) Katılımcıların seçim işleminin yapılmasından sonra program başlamadan önce başvuru ve katılım şartları ile gerekli diğer koşulları taşıyıp taşımadığı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tekrar kontrol edilir. Bu kontrol kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, katılımcı adaylarından her türlü bilgi ve belgeyi talep edebilir. Başvuru ve katılım şartları ile diğer koşulları taşımayan kişiler programa başlatılmaz.

l) Çalışma süresi; İlk dört haftada günlük 7,5 saatten haftada beş gün olmak üzere toplamda haftalık 37,5 saat; daha sonrasında günlük 7,5 saatten haftada üç gün olmak üzere toplamda haftalık 22,5 saat olarak belirlenmiştir.

Müracaatlar www.iskur.gov.tr, e-devlet portalı İŞKUR sekmesi üzerinden, ALO170, Android ve İOS cihazlar için İŞKUR uygulamasından alınacaktır.

HAKKARİ İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI KONTENJAN DAĞILIMI

HAKKARİ MERKEZ -Kadın 12 Erkek 26 

YÜKSEKOVA - 6

ŞEMDİNLİ - 5

ÇUKURCA -5

DERECİK - 6

TOPLAM -60

Katılımcılar yukarıda belirtilen tüm şartları taşımak zorundadır. Başvurusu süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Program 14/10/2024 tarihinde başlayıp, 30/06/2025 tarihinde sona erecektir.           

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.