Kobanê'de çetelere ağır darbeler

Kobanê'de çetelere ağır darbeler

YPG ve Burkan El-Firat güçlerinin Kobanê'nin güneyinde dün başlattığı 'Girik Şehitleri İntikam Operasyonu'nda, 24 saatte 4 köy özgürleştirildi.

A+A-

DAİŞ çetelerine karşı verilen direnişin 215. gününe ulaştığı Kobanê'de, çetelere dönük verilen savaşa dair YPG Basın Merkezi tarafından yazılı açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada, dün Kobanê'nin güneyinde çete işgali altında bulunan bölgede başlatılan yeni operasyonda, hedeflenen Ernê köyünün tümüyle çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği belirtildi. Bu köy ve çevresinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülürken, 1992 Rakka doğumlu Mustafa Muhammed Fetih El Ubeyd isimli bir çete üyesinin de yine bu köyde sağ olarak yakalandığı kaydedildi.

Goktepe'de 11 çete öldürüldü

Açıklamada, çete gruplarınca Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Goktepe köyüne yönelik bir saldırı düzenlendiği, yaşanan şiddetli çatışmada çete grupları tarafından bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlemek istendiğini ifade edildi.Sözkonusu bombalı aracın çetelerin içinde patlatılarak imha edildiği belirtilen açıklamada, yapılan saldırının püskürtüldüğü ve tespit edilebilen 11 çete üyesinin öldürüldüğü kaydedildi. 

Bir YPG'li yaşamını yitirdi

Bir YPG'linin de yaşamını yitirdiği yaşanan çatışmaya dair şu bilgiler paylaşıldı: "Güçlerimiz bu alanda 10 çete cenazesiyle birlikte çetelere ait 1 adet Hammer zırhlı araç, 7 adet kaleşnikof ve 56 adet kaleşnikof şarjörü, 2 adet B7 roketatar ve 2 adet B7 roketatar mermisi, 2 adet BKC ve 2 adet BKC zinciri ve 6 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir."

Xanê köyüne operasyon 

Yine aynı cephede bulunan Xanê köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik yapılan operasyonda ise çetelere ait bir aracın, üzerindeki Doçka silahıyla birlikte imha edildiği, tespit edilebilen 2 çete üyesinin de öldürüldüğü kaydedildi.

Öte yandan ANHA'nın geçtiği habere göre, YPG ve Burkan El-Firat güçleri, dün Kobanê'nin güneyinde "Girik Şehitleri İntikam Operasyonu" adıyla yeni bir kapsamlı operasyon başlattı.
DAİŞ çetelerine yönelik birçok eylem gerçekleştirilen operasyonda son 24 saatte Bîr Mihelî, Eyûş, Boz ve Irnê köyleri ile stratejik öneme sahip olduğu belirtilen Ş. Hecî tepesi ve diğer bazı tepeler çetelerden temizlendi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.