Anadolujet'in Ankara-Yüksekova uçağı pistten çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iniş yapan Anadolujet firmasına ait uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle pistten çıktı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iniş yapan Anadolujet firmasına ait uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle pistten çıktı.

Ankara Esenboğa Havalimanından saat 11.30’da havalanan uçak, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kayarak pistten çıktı.

Pisten çıkarak çamura saplanan ve doluluk oranının tam olduğu uçakta bulunan yolcularda herhangi bir yaralanma olmazken, havalimanı yetkilileri yolcuların tahliyesi için çalışma başlattı.

Bölgede meydana gelen yağışlardan dolayı pistten çıkan uçağın Yüksekova semalarında bir tur attıktan sonra ikinci iniş denemesinde olayın yaşandığı belirtildi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, "Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.20'de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı'na saat 13.15'te inişi sırasında taksi yaparken aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın ve kabin ekibimizin sağlık durumu iyi. Olayın ardından yolcular, ekipler tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

VALİ ÇELİK: YARALANMA OLMADI

Hakkari Valisi Ali Çelik, olayın yağış ve rüzgardan kaynaklandığını söyledi.

Uçaktaki 180 yolcunun bulunduğunu ve güvenli şekilde tahliyelerinin yapıldığını belirten Vali Çelik, "Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle yolcu uçağı pisten çıkarak, ön tekeri yaklaşık 5 metre pistin dışına çıkmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma olmamıştır. Uçakta da herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Olayın teknik boyutu ile ilgili de firma yetkilileri bir açıklama yapacaktır" dedi.

BAKAN URALOĞLU: OLUMSUZ DURUM TESPİT EDİLMEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçağın pistten çıkmasına ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13:18’de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Sürece ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir. Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yerel Haberleri

Hakkari ve ilçelerinde İŞ-KUR 60 kişi alacak
Bakan Uraloğlu'ndan Yüksekova'daki uçakla ilgili açıklama
Hakkari-Van Karayolunda Hareket halindeki aracın üzerine kaya parçası düştü
Fuat Usta Yüksekova'da yeni bir iş yeri açtı
Yüksekova'da Otomobil koyun sürüsüne daldı: 15 koyun telef oldu