Bölgesel parlamento Kobanê gündemiyle acil toplanmalo

YNK parlamenteri Salar Mahmud, Kürdistan bölgesel parlamentosunun Kobanê için acil toplanması gerektiğini söyleyerek “Rojava'nın savunulması, Güney Kürdistan'ın savunulmasıdır.” dedi.

YNK (Kürdistan Yurtseverler Birliği) parlamenteri Salar Mahmud, Kobanê'de yaşanan katliam hakkında Rojnews'e konuştu. Salar Mahmud, Kürdistan bölgesel parlamentosunun Kobanê'nin şu an içinde bulunduğu koşullara ilişkin olarak acil bir oturum düzenlemesi gerektiğini söyledi. Mahmud sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut durumda Rojava'daki kazanımlar üzerindeki tehdit devam etmektedir ve en son Türkiye cumhurbaşkanı da açık ve net bir biçimde tehdit etmiştir. Bu nedenle Rojava'nın savunulması Kürdistan bölgesinin de savunulmasıdır. Parlamento Kobanê ve Rojava gündemi hakkında biraraya gelmelidir.”
 
Yaralıların da sınırdan Güney Kürdistan'a geçirilebileceğini söyleyen Salar Mahmud konuşmasının devamında şunları belirtti: “Parlamento oturumu bizim sınırlarımız üzerinden Kobanê'ye yardım ulaştırılmasını da tartışmalıdır. Çünkü artık yardımların Türkiye'ye geçerek oradan Kobanê'ye ulaştırılmasına gerek yoktur. Ayrıca yaralılar da Güney Kürdistan'a getirilebilmeli, gerekirse yaralılar için ambulans yollanabilmelidir. Ayrıca parlamento aracılığıyla uluslararası topluma da yardım çağrısında bulunulmalıdır.”
 
YNK parlamenteri Salar Mahmud, konuşmasının sonunda parlamento başkanına da çağrıda bulunarak “Parlamento başkanı en kısa süre içerisinde Rojava ve Kobanê konularının görüşülmesi amacıyla acil oturum düzenlemelidir. Hepimizin düşman tehdidine karşı birlik olmamız ve bu slogan altında biraraya gelmeliyiz.” dedi./Hurbakıs

Güncel Haberleri

Van’da 194 kilo saf cıva ele geçirildi
Bir iş yerinde çıkan yangın maddi hasara neden oldu
Narin Güran cinayetinde 2 gözaltı daha
Van'da depo yangını
Narin Güran'ın tutuklu amcasının avukatı davadan çekildi