Esendere Gümrük Kapısı’nda uyuşturucu yakalandı

Esendere Gümrük Kapısı’nda Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 284 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 13 Ekim tarihinde Yüksekova'ya bağlı Esendere beldesinde bulunan Esendere Gümrük Kapısı’nda bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirerek, 284 kilogram ağırlığında değerinin 600 milyon Türk Lirası olduğu metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu madde ele geçirdi.

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, uyuşturucu kaçakçılığına karşı sürdürülen mücadele kapsamında yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi koordinasyonunda Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Türkiye’ye giriş yapmak üzere Esendere Gümrük Kapısı’na gelen bir tır, şüpheli görülerek incelemeye alındı. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından, araç x-ray tarama sistemine sevk edildi. Yapılan taramalarda aracın dorsesinde şüpheli bir yoğunluk tespit edilince, detaylı arama yapıldı. Aramalar sırasında, çuvallar içerisine gizlenmiş ve başka bir eşya ile harmanlanmış halde 284 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yerel Haberleri

Hakkari'de değişik suçlardan 23 kişi tutuklandı
Hakkari'de gümrük kaçakçılığı operasyonu
Yüksekova-Van kara yolunda kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı
Boru Ailesinin Acı Günü
Güzeldere geçidinde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı