Kentte yaşanan kadın intiharları nedeniyle böyle bir çalışmaya girdiklerini anlatan derneğin Başkanı Derya Kızılboğa, kadınların karşılaştıkları sorunlar karşısında yalnız olmadıklarını hissettirmek için çalıştıklarını söyledi ve ekledi: “Kentte bir Kadını Güçlendirme Merkezi açmayı hedefliyoruz. Derneğimizin hiçbir kurum ve kuruluşla bağlı yok. Hazırlanacak projelerden gelecek hibeler ve sponsorlardan elde edilen gelirler ile ayakta kalmak istiyoruz”
Hakkari'nin böyle bir derneğe ihtiyaç duyduğuna işaret eden Kızılboğa, “2015 yılında birkaç kadın kentte artan kadın intihar vakalarını araştırmak ve önüne geçmek amacıyla bir proje hazırlamak için çalışma başlattık. En son aldığımız bilgide 10 yaşında bir kız çocuğu intihar etmişti ve bunun sebeplerini araştırmak istedik. Birçok köy ve mezrada 5 ay boyunca çalışma yürüttük. Yapılan araştırmanın sonucu belliydi ancak sebeplerini araştırma gereği vardı. Sebeplerine ulaştığımızda kentte kadın derneklerinin olmaması, olan iki derneğin de kadına ulaşmada istenen sonucu vermediğini gördük. Ki zaten dernek olarak çalışan bir kurum kapanmıştı. Belediyeye bağlı çalışan kurum ise sadece şiddeti önleme üzerine bir çalışma yürütmüş ve bize göre çalışmalar zayıf kalmıştı. Bizler de bu sorunların ancak örgütlü bir yapıyla üzerinden gelinebileceğine kanaat getirerek Bir Kadın Bir Hayat Derneğini kurduk” şeklinde konuştu.
Asıl amaçlarının Kadını Güçlendirme Merkezi açmak olduğunu vurgulayan Kızılboğa, bunun için önümüzdeki bir yıl boyunca kentte çalışma yürüteceklerini belirterek, bundan sonra çeşitli etkinlikler yaparak bir duyarlılık yaratacaklarını sözlerine ekledi.
Kızılboğa şunları söyledi: “Yönetim kurulumuz 7 kişiden oluşuyor. 5 kadın 2 erkek. Yönetim değişse de bu sayı değişmeyecek. Kadın yalnızlaştırılmış ve bilgiye ulaşması engellenmiş. Bizler ilk olarak bunu aşacağız. Asıl amacımız kadına eski itibarını kazandırmak. Beraber başaracağız çünkü biz kadınız çünkü biz güçlüyüz. Derneğimizde kural kaide yok. Herkes gelebilir ve birbirimizden çok şey öğrenebiliriz.”