Savcılık kararıyla mal varlıklarına el koyulan Reza Zarrab'ın en büyük firmalarından biri olan Roysar Holding'in Beyoğlu Fındıklı'daki binasının, ABD'de tutuklanmasının ardından boşaltıldığı ortaya çıktı. Yine Zarrab'a ait Durak Döviz'in de kapatıldığı belirlendi.
17-25 Aralık sürecinin ardından Sarraf cezaevinden çıktıktan sonra şirketlerini Beyoğlu Meclisi Mebusan Caddesi'ndeki bir binaya taşıdı. 29 Aralık 2014 tarihli Ticaret Sicili'nde yayımlanan kararlara göre Zarrab, merkezi Bahçelievler Metroport Busidence'te olan Royal Holding, Royal Denizcilik, Are Havacılık ile Orient Bazaar'daki Safir Altın'ı Meclisi Mebusan Caddesi üzerindeki 67 numaralı binaya aldı.
5 MİLYON SERMAYEYLE KURULMUŞ
Kayıtlara göre Royal Holding, 27 Aralık 2010'da 5 milyon lira sermayeyle Zarrab tarafından kuruldu. Şirketin tek hissedarı olan Zarrab, 26 Şubat 2016 tarihinde şirketin ismini değiştirdi.
Yeni unvan Roysar Holding olarak kayıtlara girdi. Unvan değişikliğine gidilen olağanüstü genel kurulda Zarrab'ı avukat Göksel Mansur Bozkır temsil etti.
Hürriyet'ten Fırat Alkaç‘ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün Zarrab hakkında ‘mal varlıklarına el koyulması' kararı verdi. Ancak Zarrab'ın, üzerinde Royal Holding tabelası bulunan Fındıklı'daki şirket binasının içinin boşaltıldığı ortaya çıktı. Beyoğlu Meclisi Mebusan Caddesi'nde bulunan yedi katlı binada iki güvenlik görevlisi bekliyor. Kapıları zincirlenen binadaki güvenlik görevlisi Ahmet İlgin, “Zarrab Amerika'da tutuklandıktan sonra bina boşaltıldı. Yaklaşık 20 kişi çalışıyordu, işten çıkarıldı. Sonra bilgisayarlar götürüldü. Aylardır hiç kimse gelip gitmiyor. Maaşlarımız hesaba yatıyor. Arayan soran yok” dedi.
Şirketin isminin Roysar olarak değiştirilmesine rağmen bina içerisinde Royal Holding tabelaları var. Roysar Holding'i telefonla aradığımızda Fındıklı'daki Royal Holding binası çıkıyor.
Kapalıçarşı bitişiğindeki Rococo Center işhanında Reza Zarrab'a ait ‘Durak Döviz' 17 Aralık sürecinin kilit noktalarından biriydi. Zarrab'ın para trafiğinin merkezi olduğu ileri sürülen Durak Döviz de 17 Aralık sürecinden sonra kapandı. Döviz bürosunun bulunduğu işyerinde şu anda bir kuyumcu tabelası bulunuyor.
İşhanının güvenlik görevlisi, “Zarrab 17 Aralık operasyonundan sonra buraya uğramadı. Adamları işyerini kapattı. Sonra birkaç defa el değiştirdi. Yeni kiracılar da kuyumculuk ve döviz işiyle uğraşıyor” dedi.