YPG: Çatışmalarda 41 çete üyesi öldürüldü

YPG: Çatışmalarda 41 çete üyesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Cizîrê ve Kobanê kantonlarında DAİŞ çeteleriyle girilen çatışmalarda 41 çete üyesinin öldürüldüğünü, Til Temir'deki çatışmalarda ise 4 savaşçının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

A+A-

Cizîrê Kantonu'nun batı ve güney sınırlarıyla Kobanê Kantonu'nun çeşitli yerlerinde YPG güçleriyle çete grupları arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, Til Temir, Serêkaniyê, Til Hemîs ve Kobanê'de çete saldırılarının şiddetli çatışmalar sonucunda püskürtüldüğünü ve birçok alanda da saldırı hazırlığındaki çetelere operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Til Temir'de 25 çete öldürüldü

YPG; önceki gece çete gruplarının Til Temir'e bağlı Til Hefyan köyüne yönelik bir saldırı düzenlediğini, güçlerinin müdahalesi ardından alanda yaşanan ve uzun süren şiddetli çatışmalar sonucunda püskürtülen çete saldırısında tespit edilebilen 25 çete üyesi öldürüldüğünü belirtti. YPG Til Temir'deki çete saldırısının püskürtülmesinde önemli rol oynayan 4 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Serêkaniyê'de çetelerden saldırı girişimi

YPG açıklamasında çete gruplarının dün gece de Serêkaniyê'ye bağlı Til Xenzir alanında bir saldırı düzenlemek istedikleri belirtilerek "Güçlerimiz saldırı girişimini fark ederek tedbir almış ve saldırı düzenlemek isteyen çete grubunu etkili vurmuştur. Bu alanda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır" denildi.

Til Hemis'te 6 çete öldürüldü

"Dün gece güçlerimiz Til Hemis'in güneyinde bulunan Xizêla köyünde saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubu tespit etmiştir" diyen YPG, bu gruba yönelik aynı gece bir operasyon düzenlendiğini ve operasyon esnasında çete grubuyla temas sağlanarak kısa süreli bir çatışma yaşandığını, yaşanan çatışmada tespit edilebilen 6 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.

Kobanê direnişi 199. gününde

YPG Basın Merkezi Kobanê'deki savaşa ilişkin ise "Güçlerimiz dün gece Kobanê'nin güneyinde bulunan Sepeta Ereban köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon sonucunda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz Kobanê'nin güneydoğusunda sınır hattı üzerinde bulunan Îqbiş köyüne yönelik de bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür" dedi. 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.