Yüksekova Belediye eş başkanları Mezbahayı inceledi

Yüksekova Belediye eş başkanları Mezbahayı inceledi

Yüksekova Belediyesi Eş başkanları Şadiye Kırmızıgül ile Şoreş Diri ilçenin geneline hizmet veren Mezbaha’yı ziyaret ederek, yetkililerle bir araya geldiler.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçenin Yeşildere mahallesinde bulunan mezbahada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Eşbaşkanlar Kırmızıgül ve Diri daha sonra hayvan pazarının olduğu bölüme geçerek, alanda incelemelerde bulundular.


b1-005.jpg

Çarşı merkezinde bulunan Hayvan Tüccarları ile görüşen ve ilçe genelinde hayvan pazarı kuralına uymayan esnaf ve vatandaşın olduğu vurgusunu yapan Eş başkanlar, “Hizmet veren bir Mezbahamız var ve olanakları da gayet iyi durumda. Arka bölümde hayvan pazarı ve bina içesinden kesim alanımız bulunmakta. Bu yüzden ricamız hayvanları uluorta satmamanız. Var olan düzene uyarak hayvanlarını satmak isteyen vatandaş ya da esnafımızın belediyemize ait hayvan pazarı bölgesinde alışverişlerini yapmalarını istiyoruz. Ayrıca kaçak kesimin de yapılamaması çağrısında bulunuyoruz. Özellikle esnafımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını ve kesim için Mezbahayı kullanmalarını istiyoruz. Çünkü kesim kontrollü ve gözetim altında sağlıklı bir şekilde yapılmakta. Zabıta ekiplerimizde bu konuda çalışmalar yürütmektedir. Ekiplerimize yardımcı olmaları önem arz etmektedir” ifadelerini kullandılar.

b2-005.jpg

b3-001.jpg

b4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.