Yüksekova'da seçim kutlamaları gün boyu devam etti

Yüksekova'da seçim kutlamaları gün boyu devam etti

HDP’nin zaferini kutlamak amacıyla Yüksekova'da düzenlenen şenliğe on binler akın ederken, kutlamalar gece saatlerine kadar devam etti.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

YÜksekova HDP ilçe örgütü tarafından sanat sokağında düzenlenen seçim şenliğine HDP Disiplin Kurulu Eşbaşkanı Hamit Geylani, HDP Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Yüksekova Belediye Eşbaşkanları Ruken Yetişkin, Tacettin Safalı,Sivil toplum örgütleri HDP'li, DBP'li yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasınınHDP Disiplin Kurulu Eş Başkanı Hamit Geylani yaptı.

Bu coşkuyu çok hak etmiştiniz diyen Geylani, “ Biz kolay gelmedik buralara, hepiniz bu kanlı sürecin bu kanlı tarihin tanıklarısınız gözyaşı döktük, şehit verdik, bedel ödedik, işkencelere atıldık. Ama onurumuzla başımız dik olarak böylesi zafer alanlara geldik. Bu zafer hepimizindir" dedi.

Gaylani, “Bu zafer ülkemizin, Kürdistan'ın, Ortadoğu'nun ve cihanın zaferidir" Şeklinde konuştu.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, “ Ne kadar coşkulu olursanız yeridir hakkınızdır. Sistemin bütün planların yok olduğu gündür.  İstedikler ki günümüzü, umutlarını karanlığa gömsünler HDP'ye gönül verenlerin yolu kesmek istediler. Ama halkımız provokasyonları ve ölümleri gönlünde saklayarak 7 Haziran'ı beklediler. Halkımız en iyi cevabı bugün verdi" İfadelerini kullandı.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise, Hakkari halkının her zaman ki gibi önderine ve şehitlerine sahip çıkacaklarını çok iyi biliyorduk. Halkımız dün Türkiye'de çok önemli bir tarih yazdı şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra kutlamalar yerel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar ile davem etti. Hava'nın kararması ile beraber Cengiz Topel caddesinde konvoy halinde araçlar kurna çalarak kutlamalara destek verdi. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.