Yurtdışında oy verme işlemi başladı

Yurtdışında oy verme işlemi başladı

Cumhurbaşkanı'nın koalisyon kurulmasına izin vermeyerek aldığı karar doğrultusunda 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında yaşayan seçmenler için oy verme işlemi bugün itibariyle başladı.

A+A-

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurtdışında oy verme işlemi bugün itibariyle başladı. Avrupa'nın çeşitli kentlerindeki elçilik ya da konsolosluklar ile sınır kapılarına kurulan sandıklarda oy verme işlemi başladı. En fazla seçmenin olduğu Almanya'nın yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve Kıbrıs'taki seçmenler bugünden itibaren 25 Ekim'e kadar oy kullanabilecek. Avrupa'nın 21 ülkesinde 52 farklı merkezde kimi ülkelerde elçilik ya da konsolosluklarda sandıklar kurulurken, bazı yerlerde ise sergi sarayları ve spor salonlarında sandıklar kuruldu.

YSK'nin belirlediği takvime göre, yurt dışında oy kullanma süreleri şöyle:

"Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre, Kıbrıs'ta 8-25 Ekim'de 18 gün, Avustralya'da 16-25 Ekim'de 10 gün, ABD'de 17-25 Ekim'de 9 gün, Norveç'te 19-25 Ekim'de 7 gün, Hollanda'da 21-25 Ekim'de 5 gün, Birleşik Krallık ve Romanya'da 22-25 Ekim'de 4 gün, Bulgaristan, İtalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da 23-25 Ekim'de 3 gün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya ve Yunanistan'da 24-25 Ekim'de 2 gün, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, Japonya, Katar, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tayland, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda'da 25 Ekim'de 1 gün."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.